Tvättat bilarna... i morgon velomobilhämtning

Det var något vad det helt plötsligt blev varmt ute!

Genast efter att Kerstin och jag varit ute på en morgonlänk med våra tre hundar så statt jag igång med biltvätten. Vi har nu två bilar. En riktigt liten VW Up! som frun kör med och en mycket stor som jag nu som då är ute och kör med.

"Min bil" är en Fiat Ducato Pössl som är inredd till en s.k. "campingbil". Det är alltså inte en regelrätt "husbil" utan mera en typ större paketbil som är inredd av den tyska firman Pössl som specialiserat sig i just campingbilar.

Denna Pössl är nu till salu!

Vi har i typ 10 år rantat omkring i husbil. Men i och med att vi fått ärva min fars och mors villa så är vi "strandsatta" och på ett positivt sätt bundna till den. Campingbilen känns därför allt mera onödig.
I och för sig så är nog den typen av bil mycket praktisk när man kan öppna dubbeldörrarna där bak och också montera upp dubbelbädden och då skapa ett enormt och praktiskt bagageutrymme.
Men som sagt så börjar den nu allt mera kännas önödig och något som vi borde få avyttra och hitta en annan lösning på ett i.o.f.s. "icke existerande problem". Men hur som helst...

Vår Pössl kan man hitta på både:



Nuvarande campingbil är vår femte "husbil". Vi har kört massor och sett mycket av både Finland, Sverige och Danmark. De flesta utfärderna har jag haft med mig min cykel och därför fått massor av kilometrar ihopcyklad på s.a.s. främmande ort. Men nu är det slut med husbilsepoken för vår del.
Vi har konstaterat att Kerstins och mitt gemensamma liv har levts i mer eller mindre tioårs-perioder.

Det var en rolig upptäckt när vi började fundera på att:
  • period 1. var ett slags "arbetsperiod utan barn". Vi jobbade hårt bägge två och flyttade rätt mycket från hur till hus. Detta var 80-talet.
  • period 2. var för mig ett "windsurfandets period" som också höll på i ca 10 år.
  • period 3. var "vinter- och lapplandsperioden" då vi åkte många ggr per år upp till mer eller mindre alla vintersportsorterna i Finland för att syssla med utförsåkning.
  • period 4. var "segelperioden", som också höll på i ca 10 år, när vi köpte segelbåtar och seglade mer eller mindre alla somrar runt i vår skärgård och gjorde flera seglingsäventyr också över till Sverige och höga kusten.
  • och så har vi alltså "husbilsperioden" som också sammanföll med min ännu pågående "cykelperiod".
  • år har vi också påbörjat vår "villaperiod".
  • min "cykelperiod" har nu också pågått i dryga tio år men fortsätter ännu med full kraft och kommer säkert att göra det så länge hälsan och kroppen orkar, d.v.s. mer eller mindre livet ut...
  • Om det nu också föds en ny "velomobilperiod" på ca tio år får vi allt se. Jag tror den perioden kommer även den att sträcka sig längre än det...

I morgon onsdag skall jag åka till Ekenäs och Velocraft.fi och hämta hem min egna lilla Strada velomobil! Det blir mycket spännande!

Transport av Strada velomobilen från Toholampi. September 2013
Campingbilen på bilden är nu till salu...




















För att komma tillbaka till det  att vår campingbil nu är till salu har mycket att göra med att jag skall bli en 100%-ig velomobil-pilot mer eller mindre året runt. Jag kommer att köra den hela tiden i stället för allt onödigt ensamt bilkörande.
Naturligtvis så kan man ju inte packa in hela familjen och hundar i velomobilen. Det är inte det! Jag kommer att köra velomobil som egen utfärd, jobbpendlig, shoppingresor etc.
Nästa sommar tänker jag också resa med velomobilen till Motala och Vätternrundan och sedan där på plats åka rundan med vanlig racercykel och sedan återvända hem igen med velomobilen. Det är ett nyårslöfte! ...och jag är en man som ofta brukar hålla mina löften!
Det finns många som tvekar när jag berättar om mina planer. Men ni skall få se!!! :-)

Se mera om Velomobiler på sidan "Velomobil".

Sii Juu!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Nya Questen har anlänt

Låtlista för spinningpass

Gammal, liten, grafikpress till heders igen