28.3.2012 Första riktiga cykellänken


Nkby-Jstad-Kållby-Bennäs-Sundby-Nkby
distans: 58.59 km

medelhastighet: 27,27 km/h
maxhastghet: 58,59 km/h
Medelpuls: 144
Maxpuls: 158









































Kommentar:
Vädret var fint men en aning kyligt, ca 5-8 grader. Vinden var västlig vilket medförde en behaglig sid-medvind upp mot Jakobstad. Jag valde att köra in till centrum för att "kolla läget". Därför blev färden litet av ett "lallande" med ytterst låg hastighet. Av det kan man också avläsa den rätt låga totala medelhastigheten. Väl ute på landsbygden så kan jag nog analysera medelhastigheten till säkert 32 km/h. 
Från Permo i Jakobstad och ända till Kållby var det fin medvind. Det enda som störde här var alla dessa farliga tjälskador i form av stora gupp och väldiga sprickbildningar i cykelvägen plus att man ännu inte sopat ordentligt cykelvägen.
Från Kållby till Bennäs fick jag för första gången pröva på den nya vägsträckningen i Katternö och underfarten under stambanan. Intressant, men en aning tråkig raksträcka har här ersatt det tidigare fina skogsavsnittet. Men nog är det ändå bra att man nu avskaffat den farliga plankorsningen. Vinden låg störande snett mot och farten bedarrade ute på åkrarna.
Från Bennäs till Sundby via Hummelgjutan var vinden direkt mot. Men inne i skogen tyckte jag inte den störde så värst mycket. Det enda som nu tillkom var att tårna började få känning av den kyliga motvinden.
Från Sundby till Nkby tog jag inte i så värst mycket utan rullade på med lätt kadens och motstånd.
Kul! Nu är säsongen igång igen. Känns härligt med den nya cykeln. Den är något helt annat än min tidigare. Det känns som om den vill mycket mera än vad jag kan ge. Mycket kvick och lyhörd...
Kommer att bli en intressant sommar igen!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Nya Questen har anlänt

Låtlista för spinningpass

Gammal, liten, grafikpress till heders igen