Trädfällning

I dag var den stora händelsen den att vi äntligen fick fällt vår gamla "spöklönn" i tomtens södra hörn. Denna lönn hade växt oss över huvudet på många sätt. Den blev så oerhört stor så att den började skugga mer eller mindre hela gräsmattan med den påföljd att gräsmattan numera är en mossmatta. För att inte tala om hur skuggigt det varit för alla möjliga verksamheter på tomten inkl. äta ute på terassen som nästan alltid innehöll diskussioner om just "skugga".
På höstkanten, i sambande med det starka sydstormen, så klövs lönnen mitt i natten i två bitar med ett hårt brak. Efter det så såg den ut att vara i riktig obalans med tydliga varningar på att den skulle brytas omkull i nästa hårdare nordanstorm.
Men nu är den som sagt borta med hjälp av två raska gossar från Larsmo-Jakobstad.

På kvällen passade jag på att ta mig ner till Nykarleby Sportsclubbs gym på ett entimmespass i spinning och ett varv i maskinerna.

I morgon bär det så av till Pargas igen för att transportera dottern som skall ta itu med vårterminen. Hoppas inte det annalkande snövädret ställer till det för oss!
Hur som helst.
Hej dåå!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Nya Questen har anlänt

Låtlista för spinningpass

Gammal, liten, grafikpress till heders igen